Dieta warzywno-owocowa

 

Dieta warzywno-owocowa jest wskazana dla osób zdrowych w celach profilaktycznych, edukacyjnych oraz dla osób cierpiących na choroby takie jak m.in.

  • zaburzenia metaboliczne: nadwaga, nadciśnienie, cukrzyca na lekach doustnych, wysoki cholesterol, miażdżyca
  • defekty odporności immulogicznej: alergie skórne, astma
  • nawracające infekcje
  • choroby zwyrodnieniowe
  • zaburzenia czynnościowe: zaparcia, zespół jelita nadwrażliwego, zgaga, nerwica
Przeciwwskazania do stosowania diety warzywno-owocowej:
  • cukrzyca na insulinie typ I
  • czynna gruźlica
  • niedoczynność nadnerczy
  • silna depresja
  • zaawansowana niewydolność serca, nerek i wątroby
  • ciąża
  • okres karmienia piersią

Efekty po zastosowaniu diety są bardzo dobre. W wielu przypadkach udaje się zredukować dawki przyjmowania leków, a nawet przerwać dotychczas stosowane leczenie farmakologiczne. Stabilizuje ciśnienie krwi, normalizuje poziom cukru, oczyszcza organizm z wszelkich toksyn, wygładza zmarszczki, większa odporność. Większość kuracjuszy traci ok 10 % wagi  w czasie dwu tygodniowego turnusu. Ogólnie przywraca harmonie ciała i ducha, co daje uczucie wyciszenia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   

 

Pensjonat Krystyna Rewanoclegi Rewanoclegi